Lønforhandling for ansatte - kursus i forhandlingsteknik

Opnå mere i jeres forhandlinger om løn, vilkår og fratrædelser

Kurset er en fælles træning i at håndtere forhandlingerne skarpt, effektivt og værdigt. Som tillidsrepræsentant eller medarbejder i en fagforening har du måske - måske ikke - erfaring i at forhandle. Måske kender du problematikkerne: den diplomatiske balancegang mellem ledelse og personale, frustrationen over et vedholdende nej, de følelsesladede argumenter, de menneskelige konsekvenser osv. Alt dette gør ofte din situation vanskelig. Dette kursus ruster dig til at navigere professionelt og sikkert i de mange forhandlinger, der følger med rollen. Og du vil helt sikkert få bedre resultater - til glæde for de mennesker, det handler om. 

Hvem deltager?

Dette kursus holder vi typisk for fagforeninger, grupper af tillidsrepræsentanter og personaleforeninger. Vi har bl.a. holdt det for FOA, Krifa, Gentofte Kommunelærerforening og Allerød Kommune. Nogle gange holder vi kurset for meget store grupper, og det har fungeret tilfredsstillende med den rette forventningsafstemning.

Hvis du som enkeltperson vil lære at forhandle mere effektivt, anbefaler vi dig kurset Forhandlingsteknik. Det er en effektiv træning, der fint kan bruges til dine personlige lønforhandlinger (og MU-samtaler).

Udbytte for deltagerne

Du får mere metode, mere strategi og en god stil i dine forhandlinger. Du bliver meget mere effektiv i vilkårsforhandlingen, og du udvikler gode færdigheder i at lægge pres på din modpart uden at krænke personligt. Det er bogstavelig talt guld værd i dine forhandlinger som TR eller talsmand.

Indhold

Kurset Lønforhandling for ansatte består af oplæg, øvelser og rollespil, evt. med video:

 • En overordnet model for din forhandlingsproces og dens faser
 • Forhandling i forhold til MU-samtaler
 • Strategi og planlægning - samtalen med din "klient"
 • Struktureret spørgeteknik til udforskning og italesættelse af interesse
 • Argumention - hvornår og hvornår ikke?
 • Følelser og værdier - sådan håndterer du provokerende modspil
 • Psykologi og motivationsteori
 • Kropssprog, signaler og troværdighed - rollespil med feedback
 • Samtaleteknik - hvordan du umærkeligt styrer samtalen i en ønsket retning
 • Teknikker til at købslå og tinge om resultatet
 • Sådan undgår du at falde for manipulation og tricks

Kursusinfo

Varighed 1-2 dage (hos jer)
Pris Kontakt os for tilbud
Holdstørrelse
Efter aftale                           
Underviser
Kaare Thomsen


 Afholdes som firmakursus.

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os
og få et tilbud.

Vi har holdt skræddersyede varianter af dette kursus for bl.a. Allerød Kommune TR, Air Greenland Cabin Union, BUPL, FOA, Danmarks Lærerforening, Gentofte Kommunelærerforening, Krifa, Københavns Lærerforening, Ledernes Hovedorganisation og Vejen Kommune TR.

Udtalelser fra deltagere:

Meget højt fagligt niveau, og rigtig gode eksempler på situationer i hverdagen/arbejdet, hvor redskaberne kan bruges.
Mette Kristensen, cand.jur., Lederne

Forhandlingsteknik med Kaare Thomsen som underviser har åbnet døren til helt nye og brugbare teknikker som jeg kan bringe i spil i min hverdag fra i morgen.
Gitte Mosegaard, Roskilde Kommune

Jeg har lært meget af dette kursus. Undervisningen har været meget varieret, og det har været godt med de praktiske øvelser. Jeg er også glad for at have fået bogen, så man har mulighed for også at læse teorien.
Julie Frost-Christensen, fuldmægtig, Arbejdsmarkedsstyrelsen

Underviseren

Kaare Thomsen har trænet medarbejdere og tillidsrepræsentanter fra en række danske organisationer, herunder Danmarks Lærerforening, FOA og Ledernes Hovedorganisation. Han er uddannet på Københavns Universitet i retorik og psykologi samt efteruddannet i forhandlingsteknik på bl.a. Harvard Law School. Han er desuden uddannet adfærdsterapeut og bruger i høj grad adfærds- og motivationsteori som indfaldsvinkel til svære forhandlinger. Han er forfatter til boge Lær at forhandle, som kan anbefales som håndbog for lønforhandlere.

Hør eksempler på, hvad I lærer at mestre på vores kursus i lønforhandling. Interviewet på Radio24Syv er nogle år gammelt - fra dengang Gottleben hed Praktikon, og hvor vi endnu ikke formelt havde lønforhandling for ansatte i vores program. Alligevel var det ofte lønforhandlinger, pressen spurgte os ud om. Tryk på billedet herunder for at høre interviewet - det starter ca. 17 minutter inde i indslaget.

Radio24Syv
Interviewet starter 17 minutter og 14 sekunder inde i indslaget.

Læs også om disse kurser

Assertiv kommunikation >
Konflikthåndtering og konfliktløsning >
Forhandlingsteknik > 
Debitor- og kundesamtaler > 

Se oversigten over forhandlingskurser her >

> Gå til top

 KontaktOs3