Dialogens filosofi

Et foredrag med Kaare Thomsen

I årtier har det været et "nyt" dictum i forhandlingsfaget at man skal søge at gavne hinanden for at gavne sig selv. Gøre lagkagen større, sondere værdi. Det kan ingen være uenig i. Filosoffer kalder den slags for kontraktualisme. Og jeg foreslår at vi udforsker tankegangen yderligere. Afsøger vores personlige etik. Det skader ikke at tænke lidt dybere.

Fx: Hvis retorik går ud på at påvirke beslutninger, hvor "dygtig" er det etisk forsvarligt at blive? Hvornår er det så effektivt og ubevidst for den anden part at vi må indrømme at nu er det manipulation? Hvilke andre dilemmaer bringer os i tvivl om vores eget moralske kompas? Kan man fx nogle gange ændre virkeligheden en lille smule ved at skabe en ny fortælling. En ny framing, som det hedder i retorik. Kan man tillade sig at gøre det?

Og drejer vi det mod psykologien, er der det vi kalder ligeværdighed - hvad er det? Og hvad er i bund og grund magt? 

Skal vi op på den helt store klinge: Hvad er meningen med det hele?

Jeg arbejder til daglig som forhandlingsrådgiver. Mit job er at hjælpe organisationer med at opnå resultater. Jeg formidler værktøjer. Men - i dette foredrag gør vi noget andet: Vi går bag om værktøjerne. Vi stiller spørgsmål og tænker i fællesskab for at blive klogere på os selv og på vores chancer for at gøre en positiv forskel.

NB. I behøver ikke vide noget om filosofi på forhånd.

Vaerdighed7

Flere foredrag ...

FOREDRAG HOS JER

Afholdes
Som foredrag på 1 time. Eller som dialogisk foredrag med en øvelse, i alt 1 time+30 minutter (samme pris)
Pris  Fra 18.000 ekskl. moms
Oplægsholder Kaare Thomsen
Publikum 20-200 personer eller efter aftale

 

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.


Referencer

I Gribskov Kommune blev foredraget vinklet til den daglige praksis på jobcentre. Det indgik i en særlig konferencedag for ledere om værdighed. Foredraget blev rost for at være inspirerende og for at sætte fokus på emnet på en anderledes og givende, og ikke mindst anvendelig måde. Seancen var på 90 minutter og sluttede med en 30 minutters refleksionsøvelse.