Når du er færdig med at læse Kunsten at holde kæft & andre strategier til at overbevise med ord, vil du måske videre med emnet. Her er bogens litteraturliste.
At tænke – hurtigt og langsomt. Af Daniel Kahneman. Den store indføring i adfærdsøkonomi hvis du vil have hele nørderiet med.
Begå dig godt. Af Stephanie Palmer. En bog om adfærd. Målgruppen er især sælgere.
The Charisma Myth: Master the Art of Personal Magnetism. Af Olivia Fox Cabane. Forfatteren har bl.a. undervist programmører hos Google. Pointerne er enkle og trukket langt ud, men det er en meget interessant bog.
Cross-Cultural Business Behavior. By Richard Gesteland. God og brugbar indføring i kulturelle adfærdsforskelle mellem kulturer, nationer og verdensdele.
De svarer ikke. Af Christian Kock. Et kritisk værk om god og dårlig politisk retorik.
Få "ja" når du forhandler uden at give efter. Af Roger Fisher og William Ury. En af de mest kendte klassikere. Skrevet af 2 professorer fra Harvard og en letlæst og virkelig god klassiker.
Ikkevoldelig kommunikation – girafsprog. Brug din indfølingsevne og få både dine egne og andres behov tilgodeset. Marshall B. Rosenbergs klassiker om girafsprog.
Influence. Af Robert Cialdini. Et banebrydende værk om socialpsykologiske eksperimenter og opdagelser der kan bruges til at påvirke adfærd.
Jytte fra marketing er desværre gået for i dag. Sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden. Af Morten Münster. Super god indføring i hele tankegangen og det videnskabelige grundlag for at påvirke adfærd gennem kontekst, dvs. faktorer der ikke nødvendigvis mærkes af modtageren.
Konflikt og kontakt. Af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg. Den store danske klassiker om konflikthåndtering. Velskrevet og dækkende. Går i dybden, også med kroniske konflikter. Forfatterne er også grundlæggere af Center for Konfliktløsning.
Lær at forhandle. Af Kaare Thomsen. Min egen bog om forhandlingsteknik. Den skal du selvfølgelig læse. Lille, praktisk og let tilgængelig.
Manipulation. En håndbog. Nu med indoktrinering, vold og hjernevask. Af Klaus Kjøller. En let, humoristisk indføring i hvordan der manipuleres, især i den politiske verden.
Mødeledelse der giver resultater. Af Kaare Thomsen. Min bog om mødeledelse, som du selvfølgelig skal læse. Fås som papirbog, ebog og lydbog.
Never Split the Difference. Af Chriss Voss. En FBI-agent møder Harvards principper for forhandlingsteknik. Super god og anderledes bog om at forhandle i praksis.
Ordet fanger. Kunsten at overbevise og inspirere. Af Michael Kjær Ejstrup. En rigtig lærebog, grundig og pædagogisk, om anvendt retorik. God hvis du kan lide teori.
Personlig indflydelse. Af Morten Sehested Münster. Spændende indføring i mødet mellem retorik og adfærdsdesign. Bogen har et afsnit om motivationstrappen, hvilket jeg selvfølgelig er glad for.
Praktisk argumentation. Af Charlotte Jørgensen og Merete Onsberg. En rigtig lærebog, næsten en klassiker. God hvis du er interesseret i argumentmodellen.
Spørg - den ædle kunst at spørge ydmygt i stedet for at belære. Af Edgar H. Shein. Denne bog er en klassiker og betragtes som et væsentligt værk inden for spørgeteknik.
Skriv gode taler. Af Kristian Madsen. Virkelig god håndbog for taleskrivere. Praktisk anvendelig.
Skriv godt. Effektiv skriftlig kommunikation. Af Kaare Thomsen. En praktisk håndbog i at skrive professionelt. Den kan du selvfølgelig ikke kan undvære.
Talens magt. Af Jonas Gabrielsen og Tanja Juul Christiansen. Efter min mening en af de bedste håndbøger om argumentation på dansk. Vinklen er taler og præsentationer. Let forståelig, og samtidig et højt fagligt niveau.
Vind venner, indflydelse og fremgang. Af Dale Carnegie. En klassiker om kunsten at bruge velvilje til at overbevise.
What Every Body is Saying. Af Joe Navarro. En klassiker og en virkelig god introduktion til at læse kropssprog, specielt med henblik på at se om modparten siger sandheden.