Forhandling i offentlig forvaltning - forhandlingskursus

Kursus i forhandlingsteknik DJØF'ere og offentligt ansatte

Dette kursus er stort set identisk med kurset Forhandlingsteknik, men er tilpasset målgruppen med eksempler og øvelser der er relevante for offentlig forvaltning. Kurset leveres som internt kursus hos jer kan kan vare 1 eller 2 dage efter aftale. 

Kurset er en træning i at forberede og gennemføre forhandlinger professionelt og med optimale resultater. Vi træner dels den strategiske tankegang, dels selve adfærden i forhandlinger. En struktureret tilgang til forhandlingsprocessen vil give bedre og hurtigere resultater, og deltagerne bliver bedre til at klare vanskelige situationer og skabe konstruktiv dialog.

Målgruppe

Kurset er for DJØF’ere, økonomer og andre medarbejdere i stat, regioner, kommuner og selvejende institutioner. Deltagerne arbejder med interne og eksterne forhandlinger, indkøb, budgetforhandlinger, projektforhandlinger, afklarende møder osv. Kurset har bl.a. fokus på den repræsenterende rolle, dvs. embedspersonen med en bunden opgave.

Udbytte for deltageren

Deltagerens udbytte vil først og fremmest kunne måles i forhandlingsresultaterne. Større udbytte fra især de vanskelige forhandlinger. Større sikkerhed i rollen som forhandler og større robusthed i forhold til de udfordringer og det pres man er i som repræsentant for en offentlig forvaltning.

Udbytte for virksomheden

Den professionelt trænede forhandler skaber bedre og hurtigere resultater til organisationen. Forhandlingstræning på dette niveau er ikke typisk pensum på videregående uddannelser, og det giver derfor god mening som efteruddannelse.

Indhold

Kurset veksler mellem teorioplæg, diskussioner, øvelser og rollespil, og deltagerne får personlig feedback både af underviseren og af medkursister.

 • Metoder til gennembrud i svære forhandlinger
 • Forberedelse og forhandlingsstrategi
 • Forhandlingens faser – valg af adfærd
 • Vurdering af modpart og situation
 • Håndtering af vrede og konflikter
 • Forhandlingens psykologi – værktøjer
 • Overtalelsesteknik og argumentation
 • Kropssprog og troværdighed
 • Samtaleteknik og facework
 • Købslagning og vilkårsforhandling
 • Manipulation og pression

Underviseren

Kaare Thomsen er forhandlingstræner for bl.a. Københavns Kommune, Finansministeriet, BaneDanmark, Københavns Kommune og NaturStyrelsen. Han er uddannet cand.mag. i sprog og psykologi med efteruddannelser på Humboldt Universität zu Berlin, Harvard Law School og Københavns Universitet, samt uddannet i adfærdsterapi på Kognitivt Psykologcenter i København. Han er forfatter til bogen Lær at forhandle.

Kursusinfo

Afholdes Som internt kursus hos kunden 
Varighed 1-2 dage efter aftale
Holdstørrelse Aftales individuelt
Pris Kontakt os for tilbud. 
Kontakt os Kontaktformular
Tlf. 70 20 36 37
info@gottleben.com 

 

Stjerner
100 % giver karakteren SUPER GOD eller GOD til underviseren. 
Udtalelser:

Kurset giver én de rigtige værktøjer til at kunne gå i forhandling. Det har på flere punkter været en eye opener. De bedste anbefalinger!
Karsten Høvdinghoff, strategisk indkøber

Kurset Forhandlingsteknik er rigtig godt for dig der ønsker nogle brugbare metoder og redskaber til at skabe resultater i virkelige situationer.
Niels Christian Revsbech Jensen, strategisk indkøbskonsulent

Forhandlingsteknik med Kaare Thomsen som underviser har åbnet døren til helt nye og brugbare teknikker som jeg kan bringe i spil i min hverdag fra i morgen.
Gitte Mosegaard, Roskilde Kommune

Det var lærerigt, interessant - og faktisk også hyggeligt og sjovt. Kaare er dygtig til at formidle og god til at tilpasse indholdet af kurset til de forskellige kursusdeltagere.
Gerd Dam-Madsen, strategisk indkøber

Jeg har lært meget af dette kursus. Undervisningen har været meget varieret, og det har været godt med de praktiske øvelser. Jeg er også glad for at have fået bogen, så man har mulighed for også at læse teorien.
Julie Frost-Christensen, fuldmægtig, Arbejdsmarkedsstyrelsen

Læs også om disse kurser

Assertiv kommunikation >
Konflikthåndtering og konfliktløsning >
Forhandlingsteknik >
Argumentation og samtaleteknik >

 KontaktOs3